13. travanj, 2018.

Aktivni vikend u Makarskoj

  • Za obitelji s djecom predškolske i školske dobi
  • Sportski sadržaj i animacije; pecanje umjetnih riba, veslanje, streličarstvo, penjanje po umjetnoj stijeni, prezentacija i obuka gorske službe spašavanja, 15-ak igara
  • Dvodnevno druženje na otvorenom (obalno i brdsko) kroz kreativne aktivnosti za stjecanje motoričkih sposobnosti kod djece i povezivanje obitelji kroz sport, igru i zabavu
  • Večernja animacija: kazališna predstava

 

Ono što činite danas,

Vaše dijete će zasigurno činiti sutra.

 

STRUČNO VODSTVO I ORGANIZACIJA

✔ animacijske stanice svakih 500 m (15-ak)

✔ 10 kineziologa s iskustvom

✔ 30 održanih izleta

Galerija

17. lipanj, 2015.

Sljeme: Kraljičin zdenac Tema: "Šišmiši"

Činjenica da je životinja šišmiš jedan od zaštitnih znakova Medvednice, to nas je potaknulo da djeci pokušamo približiti tu zakonom zaštičenu životinju. Staza Miroslavec (Lagvić – Kraljičin Zdenac) na kojoj bi djeca i njihove obitelji upoznala navike te životinje bila je idealna za pješačku turu. Dužina staze u oba smjera je 7 kilometara. Kako bi djeca bila dodatno motivirana dan ranije morala su Izraditi "šišmiše".

Na putu do Kraljičinog zdenca djeca su svoje izrađene šišmiše vješala na grane iznad planinarske staze što je ugodno iznenadilo mnogobroje planinare koji svakodnevno pohode tu stazu. Prekrasan je bio pogled na nešto više od 200 "šišmiša" koji su viseči iznad staze izgledali kao da čine "špilju" kroz koju su svi planinari saginjući se morali proći na svom putu ka vrhu.

Mnogobrojne informacije i slike šišmiša koje su putem informirale djecu i njihove obitelji ublažile su napor prilikom penjanja na Medvednicu te su sa lakoćom prehodali zahtjevnu stazu dugu 3,5 kilometra. Na odredište je stiglo svih 354 izletnika. Za nagradu ih je dočekao topli čaj i kuhano vino koji su dodatno su oduševili izletnike.

Galerija

17. lipanj, 2015.

Bundek: Adrenalinski park

U suradnji sa dječjim vrtićem Vjeverica dobili smo zadatak od organizatora Dana dječjih vrtića grada Zagreba organizirati mjesto "punkt" Adrenalinskog parka koji će biti primjeren za djecu predškolskog uzrasta.

Iskusni tim kineziologa udruge Sportska piramida , ima višegodišnje iskustvo u osmišljavanju raznih motoričkih igara na veliko zadovoljstvo djece i njihovih roditelja. Svake godine sve veći broj djece i njihovih roditelja posjeti naš "punkt" na Bundeku. Skoro svako drugo dijete koje stane na neku od naših "adrelaniskih sprava" ima želju za ponavlajnje istog nekoliko puta. Sigurnost i red na spravama osiguravaju naši kineziolozi, odgajatelji DV Vjeverice i odgajatelji drugih vrtića Grada Zagreba koji se svake godine u sve većem broju dobrovoljno javljaju za suradnju.

Kavalitetu našeg rada potvrđuje nam činjenica o pozitivnim reakcijama naših kolega i kolegica iz struke kao i oduševljenje odgojitelja iz raznih dječjih vrtića koji su s nama u suradnji ali i izvan nje. Međutim, ipak naš najveći motiv za daljnje unapređenje našeg rada i razvoja naših ideja, upravo su nam sama djeca koja svojom iskrenom reakcijom i svojim zadovoljnim osmjehom nagrađuju naš veliki trud.

Galerija

17. lipanj, 2015.

Hokejski centar

Malo građana grada Zagreba zna gdje je Hokejski centar Zagreb. Taj centar po svojoj veličini odgovara kao i 3 nogometna igrališta. To su igrališta sa šumskom oazom u sredini, koja čini oazu mira u samom centru Zagreba.

Zahvaljujući velikoj suradnji sa hokejskim klubom na travi Marathon, uvrstili smo i hokej na travi u naš desetoboj. Naše smo izletnike (oko 620 izletnika) informirali i upoznali sa tim pomalo zaboravljenim ali jako zanimljivim sportom. Na tom smo izletu po prvi puta koristili mobilnu stijenu za penjanje koju smo sami konstruirali, izradili i oslikali. Po pozitivnoj reakciji djece i njihovih obitelji zaključili smo kako vrijeme koje je utrošeno na izradu te stijene nije bilo uzalud. Izrađena je odlična "igračka" za vježbanje svih motoričkih sposobnosti koje se u predškolskom uzrastu moraju i mogu izvježbati.

Kao na svakom proljetnom izletu tako i na ovom izlet smo završili "dekicom" i košarom punom kiflica i pohanaca. Bilo je tu i kobasica na štapu koju si je svaki izletnik sam ispekao na vatri.

Galerija

17. lipanj, 2015.

Maksimir: triatlon oko tri jezera

Tri Maksimirska jezera u "centru" Zagreba zadivila su i nas organizatore kada smo ih po prvi puta vidjeli. Odluka je bila laka za iduću lokaciju našeg izleta. Ljepoti tih jezera, za koje mnogi zagrebčani i ne znaju da postoje oduševljavala nas je i prilikom markacije staze za izlet.

Hodanje, pecanje i veslanje u prekrasnoj prirodi popračenoj lijepim vremenom osiguralo je nezaborano prijepodne za mnogobrojne izletnike, čak njih 400. Pecanje umjetnih riba, hokej na travi, bacanje "frisbee-ja" na livadi omogućillo je slobodnu igru na čistoj travnatoj površini gdje su se djeca bezbrižno valjala od sreće. U suradnji sa jednom turističkom agencijom osigurali smo čamce kako bi naši treneri provozali djecu po prelijepom Maksimirskom jezeru.

Oduševljenje na licima djece i njihovih obitelji govorilo je o nezaboravnom doživljaju koji će zasigurno još dugo ostati u njihovoj memoriji.

Galerija

17. lipanj, 2015.

Medvednica, Kameni svati: "Viteške igre"

Planinarska staza Jablanovec – PD Kameni Svati jedna je od kraćih ali zahtjevnih staza za djecu predškolske dobi, dok je za kišnog vremena i jedna od najblatnjavijih staza Medvednice.

Izlet u organizaciji udruge Sportska piramida bio je zamišljen kao viteški izlet. Glavna zadaća bila je šetnja kroz šumu u kojoj djeca uz pomoć trenera (viteza) pronalaze razne staroviteške igre. Kako bi čarolija mogla početi vitešku odjeću posudili smo od ekipe maškara iz Makarske. Međutim, iznenađenjima i čaroliji tog izleta nije bilo kraja. Cijelu noć uoči izleza padala je kiša, grmljelo je. Novonastali uvijeti na terenu nisu bili pogodni ni za odrasle a pogotovo ne za djecu predškolske dobi. Potrebno je brzo snalaženje i promijena zacrtanog plana. Zbog sigurnosti staza se skraćuje. Informira se svaki pojedini polaznik izleta na blatne uvijete koji ih čekaju na putu prema livadi te na dodatni oprez. Blatna podloga oduševljava mnogobrojnu djecu i roditelje jer hodanje po skliskoj podlozi danas se sve rijeđe prakticira. Izlet završava na livadi uz logorsku vatru i gdje su "vitezovi" priredili ručak.

Iako vrijeme nije išlo na ruku sudionicima izleta,ipak se oko 300 izletnika upustilo u avanturu i bar na trenutak zahvaljujući blatnim uvjetima i priprenljenim staroviteškim igrama osjetilo čari starog vijeka.

Galerija

17. lipanj, 2015.

Jarun, pentatlon: "Tko pjeva zlo ne misli"

Kako bi predočili djeci bogatu prošlost objedovanja u prirodi i kako bi zaobišli odlazak u shooping centre vikendom,zamišljena tema ovog subotnjeg Izleta na Jarunu bio je povratak u doba filma "Tko pjeva zlo ne misli". Bilo je to doba kada su se naši djedovi i bake zabavljali na livadama prepunim "dekica" koje su ima služile kao podloga za zajednički obiteljski objed koji su si sami pripremili. Bilo je tu i pletenih košara u kojima se objed donosio na izlet. U tim je košarama bilo svega - sira s vrhnjem, kiflica , "pohanaca" i ostala domaća hrana koje je svojim mirisima otvarala apetite mnogih izletnika. Prije bogatog ručka morali smo ručak i "zaraditi".

Zadatak je bio potrošiti određeni broj karolija na način da izletnici moraju uz jezero Jarun proći stazu dugu 7 kilometara kroz pet različito pripremljenih sportova - trčanje sa zmajem, pecanje "riba", nordijsko hodanje, bicikli i kanui. Kako bi staza predškolcima bila zanimljivija, iskusni tim udruge Sportska piramida prerušio se u glavne likove tog filma. U suradnji sa Kanu klubom Končar svi izletnici imali su mogićnost provozati se velikim kanuima po jezeru što je oduševilo i djecu i njihove obitelji. Kako bi izlet bio do samog kraja nezaborvan, na kraju izleta obiteljske košarice obogatili smo ispečenom kobasicom na štapu i toplim grahom. Bili smo oduševljeni brojem izletnika - oko 600.

Galerija

17. lipanj, 2015.

Medvednica, Medvedgrad – PD Grafičar: "Rudari"

Proučavajući povijest Medvednice zaključili smo kako je na Medvednici postojala tradicija rudarenja. Sama činjenica da je Park prirode Medvednica obnovio Rudnik Zrinski, navela nas je na izlet u kojem smo morali vidjeti tu tradiciju. Staza Medvedgrad – PD Grafičar bila je idealna za učenje djece o rudi i rudarstvu što su nam i izletnici potvrdili svojom prijavom od 840 izletnika (420 djece i 420 roditelja). Nije bilo jednostavno za toliki broj izletnika organizirati parking i nesmetan protok izletnika na stazi. Za nas je to bio ogroman izazov.

Za djelatnike udruge sportska piramida izlet je počeo u noći prije samog izleta, kada smo po marku u šumi kopali rupe u koje smo zakopali ugljen kako bi se djeci lakše dočaralo ugljen kao ruda. Zadatak djeci bio je uz pomoć karte koji su na početku izleta dobili, pronaći ugljen, iskopati ga i odnijeti do kotla, bacizi u kotao kako bi se održavala zapaljena vatrica na kojoj su se pekli kesteni. To je bio način kako dočarati djeci čemu zapravo i služi ta ruda. Bio je i organiziran obilazak Rudnika Zrinski gdje smo uz pomć stručnog vodića dobili informacije o životu rudara i rude na Medvednici. Kao u uvijek, na kraju smo se svi nagradili i okrijepili uz pečeno kestenje, topli čaj i kuhano vino.

Ovaj izlat volimo istaknnuti kao rekordan i po broju izletnika i po tome što smo se i organizacijski pokazali kao udruga u kojoj nema mjesta panici i neuspjehu.

Galerija